Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemell gyümölcsmártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 40 dkg rebarbara
» 4 evőkanál olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» fél citrom reszelt héja
» 1 kávéskanál cukor
» 1 dl tejszín
» 1 teáskanál liszt
» 1 mokkáskanál ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédnek, de vendégvárásra vagy ünnepi fogásnak is kitűnő
0 komment 5 ember kedveli isti53
2011.12.22 13:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemellet lebőrözzük, rebarbarát megmossuk, olajat serpenyőben, húscsíkokat adagonként, visszamaradt zsiradékba, reszelt citromhéjat, tejszínt simára, rebarbara párolólevét, mártásba forgatjuk, felforrósítjuk, ételízesítővel, vendégvárásra, leszálkázzuk, kicsontozzuk, felforraljuk, csirkemellet, visszamaradt, ételízesítő, párolólevét, húscsíkokat, mokkáskanál, serpenyőben, citromhéjat, megpároljuk, lebőrözzük, rebarbarát, hozzáadjuk, besűrítjük, rebarbarát, Megszórjuk, rebarbarát, csirkemell, kávéskanál, zsiradékba, Csirkemell, csirkemell, rebarbara, evőkanál olaj, száraz fehérbor, citrom reszelt héja, kávéskanál cukor, tejszín, teáskanál liszt, mokkáskanál ételízesítő,
Paleo tészta
0 komment 5 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Göngyölt marha !
0 komment 3 ember kedveli
Szarvascomb nyárson
0 komment 2 ember kedveli
Húsos hasé
0 komment 1 ember kedveli
mikrós kakaós piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Vándorcsiga
0 komment 1 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
tejfölös krumlis lepény (legényfogó)
0 komment 6 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Céklapép
0 komment 1 ember kedveli
Mojito-koktél
0 komment 11 ember kedveli
Cserháti szilvás placsinta
0 komment 3 ember kedveli
Olcsó bögrés-mákos
0 komment 11 ember kedveli
Körtés kókuszos tortácska
1 komment 4 ember kedveli
Brokkolis tészta sajtszószban
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.